Info
x
Abs-ul mareste distanta de franare?
|
piulescu 25 mesaje Membru din: 17/09/2009 Oras: Cluj |
Postat pe: 10 Iunie 2010, ora 23:19
Deja cam ne abatem de la subiect,adica suntem
dar v-as ruga sa va documentati un pic inainte sa faceti tot felul de afirmatii.Euroncap din cate stiu eu nu a testat decat Renault Clio, ruda mai saraca Clio Simbol nefiind testat Euroncap, de altfel Clio Simbol nici nu se regaseste in lista modelelor pe siteul www.euroncap.com.Iar 5 stele la generatia de masini din care facea parte Renaultul bietei Laura Stoica au luat Laguna si Megane si nicidecum Clio.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
sotto077457 1 mesaj Membru din: 14/01/2010 Oras: Constanta |
Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 03:16
depide si de modelul masinii, mai precis generatia de abs de pe masina.abs a evoluat odata cu masile nu a ramas abs si atat.penrtu un sofer experimentat franeaza mai bine dar iti spun eu ca majoritatea oamenilor se sperie si apasa frana cu putere si atuci mai bine sa ai directie in timp ce frinezi decat sa blochezi rotile si sa de duci drept. majoritarea masinilor sport sau super sport au butoane de dezactivate a esp sau tc dar abs ramane activat deci nu stiu ce pare eu alti care dar trag frana de mana prin parcari dar vb cu un baiat care este pilot si ai sa vezi ca am dreptate.dupa ce o sa tocesti cateva randuri de caucuri [dar nu la liniute] o sa intelegi mai bine .300-400 de mii de km si o sa ai parerea ta.succes
|
ondin666 204 mesaje Membru din: 22/12/2008 |
Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 16:06
Eu putin dupa 2001 am intrat in posesia unui twingo 1.2, super masinuta, urata in draci, dar super usor de condus si de incredere daca nu faci excese.
In prima noastra iarna impreuna la un semafor franez pe zapada si gheata si incepe sistemul de franare sa se simta ca un plug, masina sa caraie, insa se opreste rapid, zic intai, s-a intamplat ceva pe la frane, si pedala parca venea usor inapoi, eu tineam apasat, ea nu si nu, tot se facea spre mine, insa franarea era in regula si apoi mi-am dat seama ca asa lucreaza acest sistem electronic. Pe uscat era ceva de vis, franam lejer si usor de la cativa metri de orice obstacol, pana intr-o zi cand a venit un opel din 80 toamna in spatele meu, probabil si cu ceva probleme la sistemul de franare, eu ca din obisnuinta am oprit rapid, promt si aproape de coloana din fata, dar cel cu masina veche sufletul sa opreasca, venea ca sania, noroc ca era santul destul de drept si a luat-o omul singur pe camp, depasind, fara sa vrea, toate masinile aflate in coloana respectiva. Cam asta este diferenta dintre masinile mai noi cu abs, ebd, etc. si masinile clasice. :) Raporteaza abuz de limbaj |
|
NEXTEL 59 mesaje Membru din: 10/10/2009 |
Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 20:52
De la: sotto054582, la data 2010-06-10 23:19:17Deja cam ne abatem de la subiect,adica suntem Din cate stiu de pe emisunile de stiri.. ca at cand LAURA STOICA a murit.. 3,4 zile stirile numai despre asta prezenta, iar la stiri, vorbeau si se vorbea ca aceea masina RENAULT CLIO SIMBOL ii masina cu 5 stele la EURO NCAP,( informatia o am de la stiri si din cate mai tin minte din reviste auto ) dar cel putin atunci atata s-a vorbit incat iti spun sicer sitam ca ii de 5 stele.. DACA GRESESC SCUZELE MELE !! AM DAT SERCH PE EURO NCAP si vad RENAUL CLIO 2005 cu 5 stele.. nu stiu daca aici ii inclus si CLIO SIMBOL !! Chiar daca putin am deviat de la topic .. am deviat ca sa se inteleaga ca nu inseamna ca daca ai o masina MERCEDES S CLASSE esti 100 % in siguranta si poti rula cum vrei, sau chiar daca are renume in SIGURANTA in urma testelor .. etc. Am explicat asa cum am stiut mai bine .. In privinta condusului SPORTIV stiu ca se cauta sa se elimine TC, ESP si unii inceraca sa franeze astfel incat ABS ul sa nu intre in functie. ( odata la PRO MOTOR o venit invitata o tipa care era PILOT DE RALIU, gagica stia conduce super bine... si chiar asta o zis ca la DACIA LOGAN in cursa incearca sa franeze astfel incat sa nu ii intre ABS ul) am vazut emisunea... am vazut cum conducea .. nu am ce sa mai adaoug ... TC era introdus in F1 si apoi l-au scos dupa un timp, asta pt ca tehnica asa o avansat incat ... sportul ala era deja plictistor... ca se controla masina total din ELECTRONICA . Una ii sa ai masina tehnologie 1980, alta ii o masina din 1990 si alta ii o masina cu tehnologia din 2010... Ceea ce pot spune ABS sigur fara doar si poate in anul 2010, pe o masina din 2010 in conditii normale... FRANEAZA MAI SCURT !! In rest numai bine si santate la toti !!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
piulescu 25 mesaje Membru din: 17/09/2009 Oras: Cluj |
Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 21:13
Bine, asta cu condusul sportiv e ok, atata timp cat nu o faci pe drumul public in detrimentul celorlalti participanti la trefic.Sa nu uitam ca ABS-ul s-a nascut probabil din dorinta constructorilor de a avea timpi mai buni la curse, de altfel multe din beneficiile pe care le avem pe masinile de azi se datoreaza competitiei dintre constructori in diverse campionate ale sportului cu motor.Un weekend placut tuturor
|
so_mad13 14 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 23 Iunie 2010, ora 11:12
Distanta de franare creste progresiv astfel:
1. cea mai scurta= franarea la limita pierderi aderentei 2. medie= franarea cu ABS (din cauza intermitentei franarii) 3. cea mai lunga= franarea cu rotile blocate Cititi: sotto004363; Storm001; Don baxter; Florin Nedelea; Catalin052004; sotto022728.
|
Sandel 271 mesaje Membru din: 14/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iulie 2010, ora 00:18
Eu am condus foarte putin masini fara abs si am zis ca nu ma mai urc niciodata intr-una. Fata de a mea, bn acum poate sunt si obisnuit , stiu limitele etc, dar in primul rand la abs tre sa stii cum sa franezi. Daca apesi, ridici iar apesi , ridici si apoi apesi de rupi pedala abs-ul nu te ajuta cu nimic.
Eu zic ca abs-ul nu mareste distanta pe uscat, pt ca a trebuit o data sa franze brusc de la 120 km/h, cel din spatele meu era fara abs, o masina mai veche si cu toate ca distanta dintre el si mine dinaintea franarii era considerabila, dupa franare mai avea mai putin de 1 m. Intervin factori ca starea pneurilor, starea asflatului, modul de franare. Iarna la fel, depinde de ce pneuri ai, eu am avut m+s si am fost f multumit de ele. Oricum e mai bine cu abs. Iarna mai testez drumul in functie de cat de repede intra abs astfel incat sa am o viteza optima. Iar la viteza mare, peste 140 sa zicem , poti sa ai mama mertanului , sanse minime de supravietuire, aproape deloc, asa ca Euroncap testeaza la viteze legale, nu pt toti nebunii Raporteaza abuz de limbaj
Regret ca traiesc in Romania
|
|
justblue 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Postat pe: 23 Iulie 2010, ora 14:23
Salutare,
Parerea mea din tot ce stiu despre masini referitor la abs este urmatoarea: Abs`ul este un sistem foarte bun daca este folosit la viteze mari, pentru ca acele intreruperi la franare o sa te ajute sa si controlezi masina, si vor scadea si distanta de franare - din ce imi aduc aminte din fizica exista un coeficient de frecare...pe care in caz de frana brusca la viteza mare, va scadea. Insa, la viteze mai mici, pana in 80km/h sa zicem, e mult mai bine fara , deoarece o franare brusca la viteza asta nu ar avea nevoie de intreruperi, coeficientul de frecare fiind maxim... asa ca cu alte cuvinte, daca ai abs si in fata ta o sa opreasca brusc de la 50 km/h o masina fara abs bag mana in foc ca o sa te`nfigi in ea (cu pedala ta de frana...trepidand )Mai sus am vazut un comentariu referitor la masinile de curse- din ce stiu eu masinile de curse nu au niciun fel de asistenta la franare... ci frana BRUTA . Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Sandel 271 mesaje Membru din: 14/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 20:17
De la: justblue, la data 2010-07-23 14:23:06Salutare, Stii sigur sau doar crezi? Arata-mi niste dovezi in acest sens, evident 2 masini asemanatoare ca masa si sistem de franare (la una scoasa siguranta de la abs bineinteles) . Dar pe asfalt uscat, umed si cu zapada. Raporteaza abuz de limbaj
Regret ca traiesc in Romania
|

dar v-as ruga sa va documentati un pic inainte sa faceti tot felul de afirmatii.Euroncap din cate stiu eu nu a testat decat Renault Clio, ruda mai saraca Clio Simbol nefiind testat Euroncap, de altfel Clio Simbol nici nu se regaseste in lista modelelor pe siteul
)