Cu totii visam sa locuim intr-o casa luxosa, construita intr-o zona linistita, dar exclusivista. Publicatia The Times a intocmit un top interesant, in care ne prezinta cele mai scumpe strazi din lume. Asadar, cat costa strada pe care locuiesti?


Iata topul celor mai scumpe strazi, care corespund celor mai inalte standarde de confort si securitate.


Severn Road din Hong Kong este a doua cea mai scumpa strada din lume, unde ii poti avea vecini pe cei mai influenti oameni de afaceri din China. Pretul unui metru patrat aici ajunge la fabuloasa suma de 6.090 de lire, iar cea mai scumpa casa costa in jur de 70 de milioane de lire.


Topul continua cu Kensington Palace Gardens din Londra, cea mai exclusivista strada dinAnglia, dar si cu Avenue Montaigne din Paris. In aceste zone pretul unui metru patrat construit poate ajunge si la 3.000 de lire sterline.

In acest top sunt incluse si strazi precum Ostozhenka din Moscova – 2.030 lire sterline / mp, Via Suvretta din St. Mortiz - 1.930 lire sterline / mp, Carolwood Drive, Beverly Hills - 1.520 lire sterline / mp, Wolseley Road din Sydney si Altamount Road din Mumbai, cu un pret de 1.270 lire sterline / mp.

La capitolul zonelor exclusiviste putem aminti si Romania, chiar daca nu se afla propriu-zis in topul tarilor cu cele mai scumpe strazi din lume. De exemplu, in Calea Dorobanti pretul unui metru patrat construit poate ajunge la 2.900 de euro, la care se adauga si TVA. Daca vrei ca locuinta ta sa beneficieze si de un loc de parcare trebuie sa scoti din buzunar mai mult cu 30.000 de euro pentru un astfel de loc. Nici Bulevardul Unirii nu se lasa mai prejos, un metru patrat construit aici putand atinge si pragul de 2.300 de euro.

Autor: Alex Todoran