Sunt celebre si bogate. Cateva dintre cele mai celebre femei din lume detin si averi impresionante. Conform revistei Forbes, 70% dintre doamnele de la Hollywood si-au dobandit averea prin mostenire de la parinti si doar 30% au reusit prin forte proprii sa atinga praguri financiare de invidiat.

Un alt lucru interesant stabilit de aceeasi revista se refera la media de varsta care in ultimii ani a scazut simtitor. Daca la inceputul anului 2003 aceasta se situa la 62,5 ani, acum media de varsta a mai scazut si se incadreaza undeva la 60,5 ani. In acest sens, putem spune ca sunt celebre, bogate si... tinere.

Totusi in topul celor mai bogate femei din showbiz o gasim pe prima pozitie pe legenda Oprah Winfrey. Averea ei este estimata la 1,5 miliarde de dolari. Oprah are 54 de ani si si-a dobandit averea prin fortele proprii.

Locurile 8 si 9 sunt ocupate de Julia Roberts si Jennifer Lopez cu 140 de milioane, respectiv 110 milioane de dolari, iar pe locul 10 se afla Jennifer Aniston, tot cu 110 milioane de dolari, castiguri obtinute in mare parte din serialul “Friends”.

Marea absenta din topul celor mai bogate femei din lume este Britney Spears care, in urma divortului prin care a trecut, si din cauza cheltuielilor nesabuite pe care le-a facut a ramas cu doar 70 de milioane de dolari.

Autor: Alex Todoran