1. In realitate, rar se intampla ca doi oameni sa fie legati de compatibilitatea organelor genitale. Gandeste-te putin la sutele de ani in care relatia sexuala intervenea doar dupa oficializarea casatoriei. Vei spune… daca tinerii erau constransi de imprejurari sa se casatoreasca, nu inseamna ca erau si fericiti! Este pe jumatate adevarat. Oare traiau acei oameni o viata intreaga de chin si suferinta?

2. Pentru clarificarea mitului cu privire la importanta sexului intr-o relatie, studiile de specialitate ofera un posibil raspuns: atunci cand "merge", conteaza in proportie de 20%, cand nu "merge", cantareste vreo 80%. De foarte multe ori, compatibilitatea sexuala este apreciata dupa frecventa momentelor de intimitate. Relatia are de suferit cand pentru unul dintre parteneri "satisfacator" inseamna de patru ori pe an, iar pentru celalalt de patru ori pe saptamana.


4. Compatibilitatea sexuala provine, greu de crezut, din intimitatea emotionala a cuplului. De aceea multe femei considera important ca prima noapte de dragoste sa vina dupa ce s-a creat un "angajament", inteles ca dorinta si nevoie de celalalt. In fond, e si chestiune de rabdare. Desi nu mai este "la moda" preludiul, intr-o relatie acesta ar putea face diferenta…

Compatibilitatea tine si de atitudinea similara cu a partenerului, fata de sex: impartasirea, fara inhibitii, a fanteziilor sexuale, dezvoltarea si implinirea sexualitatii prin celalalt, explorarea si rafinarea simturilor. Respectarea dorintelor partenerului este un element de baza al compatibilitatii. "Performanta" orgasmului nu este o calitate personala, ci un rezultat al dinamicii jocului erotic creat de ambii actanti ai cuplului, fiecare asumandu-si dorinta si placerea celuilalt.

Un articol de Sway