In viata oricarui barbat, unele lucruri sunt nepretuite: masinile, femeile, gadget-urile si jocurile. Ordinea nu este neaparat aceasta. Te-ai intrebat vreodata ca, petrecand ore in sir in fata calculatorului, ai devenit dependent de un anumit titlu si pur si simplu nu poti rezista nici macar o zi fara sa te joci?


Un jucator inrait, care cunoaste aproape toate secretele unui anumit joc, trece printr-o schimbare comportamentala pe alocuri radicala, si desprinderea sa de computer poate avea urmari groaznice. Amintim aici de un gamer chinez care a murit intr-un internet cafe dupa ce a jucat Starcraft 50 de ore non-stop, de un alt chinez care a decedat dupa 15 zile de gaming intens, de un tanar din Vietnam care a ucis o tanara, jefuind-o pentru bani de jocuri sau un alt tanar din SUA care si-a macelarit familia ce incerca cu greu sa-l desprinda de o consola.

Cercetatorii abia acum s-au apucat sa studieze mai intens fenomenul, promitand ca vor introduce dependenta de jocuri video in Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, insa in anul 2012. Putine orase din lume au construit centre pentru tratarea tinerilor, Amsterdam fiind unul dintre pioneri.


Lasand la o parte placerea, unele studii au aratat ca dependenta este data de pierderea, sa o numim asa, la mustata. Daca te afli intr-un anumit nivel si nu poti sa-l termini pentru ca ti-a ramas numai 2% viata si mai aveai nevoie de 3%, fii sigur ca vei mai incerca si de o mie de ori pana vei izbuti. Lucrurile sunt ceva mai complexe decat par.

Va intrebam acum si pe voi: Ati simtit vreodata ca nu putei sta nici macar o zi fara sa jucati un anumit joc video, pe PC sau consola?