Destinatiile clasice de vacanta nu mai sunt la mare cautare. Dupa un an de munca, mult asteptata vacanta merita petrecuta in locuri exotice, cat mai indepartate. Pe lista destinatiilor de vacanta care nu ar trebuie ratate se afla si Singapore.



Cea mai cunoscuta strada din Singapore este „Orchard Road” cu o lungime de 2.5 km, cuvantul de ordine aici fiind cumparaturile! Zona este impanzita de mall-uri si buticuri de unde se poate cumpara aproape orice, fiind spatiul cu cea mai mare densitate a mall-urilor din lume, majoritatea magazinelor functionand pentru clienti pana la ora 9 p.m. Dupa ce obosesti plimbandu-te prin magazine, poti manca la unul dintre locurile dedicate de aici si poti privi totodata o masa de oameni care par sa fi iesit la parada. Cea mai buna perioada pentru urmarirea unui spectacol desavarsit aici este Craciunul, cand zona devine impanzita de lumini si decoratii exuberante.


Un alt punct de atractie important il reprezinta Gradina Botanica din Singapore. Aceasta a fost fondata in anul 1859, misiunea ei initiala fiind aceea de a gazdui diverse specii de plante cu beneficiu economic. In anul 1877 s-a dezvoltat aici prima plantatie de arbori de cauciuc. Astazi, aceasta numara peste 600.000 de specii de plante si se intinde pe o suprafata de peste 52 ha, fiind de departe cea mai mare Gradina Botanica din lume.

Atunci cand vine vorba de preturi, Singapore nu se afla neaparat in topul destinatiilor de lux. Preturile de cazare incep de la 30 $ pe noapte la hoteluri de 3 stele, insa exista si alternative chiar mai ieftine. In functie de pretentii, preturile pot ajunge in cazul unui hotel de 5 stele la peste 600 $ pe noapte. Foarte ieftine in Singapore sunt specialitatile culinare, cam 2 $ americani fiind destul pentru o masa, preparata in bucataria extrem de variata a restaurantelor cu specificuri diferite, de la manacare europeana pana la specialitati arabe sau chinezesti.

Inainte de a alege ca destinatie de vacanta Singapore trebuie insa sa te documentezi foarte bine asupra legislatiei in vigoare - amenzile fiind foarte mari si se primesc pentru abateri aparent nesemnificative. Daca esti prins scuipand pe strada, va trebui sa platesti o suma de aproximativ 200 $. De asemenea, in Singapore este dusa o politica foarte severa impotriva narcoticelor.

Articol de Andrei Dutulescu