Totusi, s-a demonstrat in timp ca o ceasca de cafea pe zi este pe cat se poate de benefica pentru organism, daca este consumata cum trebuie. Specialistii ne recomanda sa consumam maxim 3 cesti de cafea pe zi, sa nu o inlocuim cu somnul atunci cand organismul este obosit iar cei care au probleme cu inima e de preferat sa o evite.

Fie ca e consumata la birou, acasa sau in oras cu prietenii, cafeaua ne binedispune pe toti. Noi va oferim 10 motive pentru care e bine sa consumam cafea.

1. Contine antioxidanti care te mentin mereu activ si incetinesc procesul de imbatranire.

2. O cana de cafea ne stimuleaza memoria si ne ajuta sa fim mai atenti.

3. In urma unor studii s-a demonstrat ca o cana de cafea consumata dimineata reduce sansele de a dezvolta cancer de colon. De asemenea, ea te mai protejeaza de boala Parkinson, pietrele la rinichi sau de diabetul de tip 2.

4. Cafeaua actioneaza asupra vaselor de sange si a tubului respirator reducand astfel migrenele si durerile de cap. De asemenea, pentru cei cu probleme respiratorii este recomandata o ceasca mica de cafea dimineata.

5. Cafeaua are mai multe fibre si antioxidanti decat multe legume si fructe.

6. Dupa o masa copioasa, o cana de cafea stimuleaza digestia facand alimentele grele mai usor de digerat.

7. Daca urmeaza o perioada plina de stres si obositoare evita bauturile energizante sau ciocolata. O cana de cafea va fi numai buna pentru a te ajuta sa te concentrezi mai usor si sa faci fata cu brio sarcinilor pe care le ai de executat.

8. Mirosul cafelei binedispune pe oricine. O cana de cafea iti va aduce zambetul pe buze in fiecare dimineata. De aceea cafeaua este pe locul 2 in lume la bunuri comercializate, dupa carburanti.

9. Pentru a avea efectul cat mai benefic asupra organismului, cafeaua este mai buna daca este bauta simpla, cu putina miere si fara adaosuri de lapte sau frisca.

10. Pastreaza zatul de la cafea intr-un fas pana se usuca si foloseste-l ca scrub pentru fata si corp. Vei observa cum zatul de la cafea curata toate celulele moarte si energizeaza tenul.