Limitele spre care se merge pentru o ceasca de cafea speciala…nu prea mai exista.
In nordul Thailandei, in jur de 50 de elefanti Thai excretează una dintre cele mai costisitoare cafele din lume: Black Ivory Coffee.
Cei de la Associated Press au calatorit pana la fata locului pentru a-i vedea pe “Jumbo Baristas” la munca si i-au adresat antreprenorului canadian Blake Dinkin cea mai logica intrebare: De ce elefanti?
“Elefantii digera boabele de cafea raw, proces in timpul caruia acidul din stomacul acestora descompune proteinele din cafea. Acest fapt ii confera cafelei bitterness-ul specific. Boabele sunt digerate odata cu banane, trestie de zahar si alte elemente din dieta vegetariana a elefantilor, si astfel se creeaza infuzia cu arome naturale, exotice. Ca rezultat final, cafeaua prelucrata in urma acestui proces are un gust placut, special.”
Citeste continuarea pe Barstein.ro
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cafeaua digerata de elefanti: cea mai scumpa cafea din lume.