Contrar regulilor stiintifice (conform carora alcoolul nu ingheata), vinul ingheata. Oricine a pus o sticla de sampanie la congelator sa o racoreasca un pic, stie despre ce e vorba… Cuburile de vin inghetat pot fi folosite la dizolvarea particulelor ramase in tavile sau tigaile in care s-a gatit. E ideal sa fie folosite inainte de a prepara sosuri mai speciale, pentru a elimina orice ar putea influenta gustul final al mancarii.
2. Gatim cu ele
Cu resturile de vin adica. Stim cu totii ca anumite mancaruri gatite cu vin au o aroma speciala, asa ca merita sa pastram resturile la rece pentru cand ni se face pofta de o friptura aromata de pui, vita sau curcan. (Vinul poate fi folosit si la prepararea dressing-urilor pentru salate). A, si o sa scot din maneca un site foarte simpatic - Food and Wine Pairing - care o sa va prinda bine cand aveti nevoie de inspiratie pentru asortarea perfecta a vinului cu preparatele gatite sau comandate.
3. Facem jeleu
O budinca de vin, mmm. E nevoie de o sticla de vin (pot fi amestecate chiar mai multe soiuri) pentru un jelly delicios. Aici puteti invata cum se prepara: How to make Wine Jelly
Citeste continuarea pe: barstein.ro
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum poti reutiliza vinul ramas.