Cum scapi de parul de pe corp?

Pentru unii barbati, epilarea nu reprezinta un moft ci o necesitate. Ramane la atitudinea fiecaruia cat anume din corp doreste sa defriseze, daca asta ii confera mai multa incredere in sine. Totusi, interventiile extreme nu sunt intotdeauna privite cu ochi buni de catre ceilalti, care tind sa ataseze o eticheta pe care scrie metrosexual si de cele mai multe ori fac asta pe buna dreptate.

Indiferent din ce tabara faci parte, daca ai probleme cu pilozitatea in exces, trebuie sa stii ce anume iti trebuie pentru a avea rezultate cat mai bune. Si cum sa actionezi, fireste...Incepem cranio-caudal:


Pometii. Unii barbati au serioase probleme aici, cu fire vizibile care pot influenta increderea in sine si contactul cu alte persoane. Cel mai bine este sa folosesti benzi mici de epilat, cam o data la doua saptamani. Nu aplica after-shave pe pielea epilata.




Axila. Aplica o crema depilatoare de calitate, pe care o vei lasa aproximativ 10 minute sa actioneze. Curata axila cu un servetel, dupa care spala locul numai cu apa rece. Sapunul va irita pielea. Este universal admis faptul ca parul la subrat retine mirosurile neplacute si transpiratia. Scapand de el, vei evita aceste neplaceri.

Bratele. Exista barbati cu par foarte mult pe brate, antebrate si degete. Cine se simte jenat, poate apela la un aparat electric de tuns, cu o piesa reglabila. Seteaza lungimea dorita si tunde parul aproape de piele. Nu vei avea rezultate formidabile, dar oricum va fi mai bine si vei putea purta camasi cu maneca scurta sau tricouri.



Inghinal. Fara crema aici, te vei irita cumplit. Poti elimina parul cu un aparat pe baza de lame metalice, folosind si crema de ras. Textura parului se aseamana cu cea de pe fata, deci vei actiona similar. Dupa, spala-te bine cu apa rece, pentru a inchide porii.

Membre inferioare. Ceara este cea mai buna daca ai de gand sa elimini parul de aici. Te frige, te ustura, doare ca naiba cand este smulsa, insa rezultatea sunt cele mai bune. Aplica ceara pe pielea curata si uscata, in sensul cresterii parului.
Picioare. Cand spunem picioare, anatomic ne referim numai la planta (laba). Aici te poti baza pe creme depilatoare, usor de aplicat si curatat.