"Green Book" este o drama biografica regizata de Peter Farrelly care relateaza relatia de prietenie dintre un cantaret de muzica jazz, un barbat de culoare, si soferul sau, un italian needucat. Cu actiunea plasata in America anilor '60, cand rasismul era o problema majora, "Green Book" ii are in rolurile principale pe Mahershala Ali si pe Viggo Mortensen, care ii interpreteaza pe Don Shirley, respectiv Frank "Tony Lip" Vallelonga.

Se surprinde o calatorie intreprinsa de cei doi, care se folosesc de un ghid specific acelor vremuri, The Negro Motorist Green Book, un fel de culegere in care erau mentionate toate locurile din Sud in care afroamericanii aveau acces la cazare si mancare.

Filmul inspirat de evenimente reale a avut la baza un scenariu la care a contribuit si fiul lui Vallelonga, soferul artistului. La baza au stat interviuri si scrisori scrise de acesta mamei sale. Desi are in palmares 49 de premii si 86 de nominalizari, filmul a starnit diverse controverse dupa lansarea lui - in Romania se va putea vedea in cinematografe din 1 martie.