"Pacientii de la Spitalul de psihiatrie din Stei sunt oameni cu fapte de tip penal pentru care nu au putut fi condamnati la inchisoare deoarece comisiile medicale au stabilit ca nu au discernamant. Pana acum, in ultimii 25 de ani, acestia nu au votat niciodata, dar acum s-a incercat inscrierea lor la vot pe o lista speciala”, a explicat, duminica, primarul Ilie Bolojan.

Potrivit edilului, conducerea sectiei de votare a respins, initial, depunerea listei speciale prin care se solicita urna mobila pentru ca era incompleta, iar apoi pentru ca era tardiva, directorul spitalului din Stei revenind sambata seara, dupa ora 20.00.

"Prima data, reprezentantii sectiei de votare au respins lista speciala ca fiind incompleta din punct de vedere al datelor pe care trebuia sa le contina, iar a doua oara pentru ca a fost depusa tardiv, dupa ora 20.00”, a declarat Bolojan, potrivit adevarul.ro.

Duminica, reprezentantii PSD au cerut trimiterea urnei mobile la Spitalul de psihiatrie din Stei, amenintand cu plangeri penale.

Loctiitorul presedintelui Biroului Electoral Judetean Bihor, Marcela Teaha, a declarat ca incidentul nu ridica problema vicierii votului. "In cazul in care persoanele pentru care s-a solicitat urna mobila nu au drept de vot, in momentul introducerii datelor lor in Sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal, acest lucru se va vedea si nu vor putea participa la scrutin”, pretinde Marcela Teaha.

La Spitalul de neuropsihiatrie si masuri de siguranta Stei sunt internate persoanele considerate ca fiind cu discernamantul diminuat sau fara discernamant care au comis infractiuni si au fost depistate cu probleme psihice cu pericol pentru societate, mai scrie sursa citata.