Ciclonul mediteranean se apropie de România: va aduce temperaturi de vară și furtuni violente

Un ciclon mediteranean va aduce în România temperaturi de vară. 30 de grade Celsius vor fi în sud, dar și furtuni violente cu ploi abundente. După câteva zile, vijeliile vor dispărea. Meteorologii au susținut că episoadele ploaie - soare vor alterna și după, la intervale scurte. De asemenea, la vară vremea va fi tot la extreme, cum a fost și primăvara aceasta.


„Ne apropiem de finalul unei primăveri atipice. În martie şi aprilie a nins mai mult decât întreaga iarnă, astfel ca s-a schiat în condiţii bune inclusiv de 1 Mai. În schimb, mai, în mod normal, cea mai instabilă lună din an, a adus puţine furtuni deocamdată”, a transmis Simona Căpșună, meteorolog.



Ciclonul mediteranean a făcut dezastru în Europa

În Italia a plouat atât de mult încât viiturile au luat pe sus mașini grele de câteva tone și au trecut prin curțile localnicilor. Școlile din Bologna și Ravenna au fost închise ca măsură de precauție.

Și Bosnia, și Croația arată ca după potop. În multe orașe, șoselele sunt la doi metri sub ape, iar sute de militari au fost chemați de urgență la evacuări. Jumătate din Europa este în continuare sub avertizare de vreme severă, vând de peste 120 de kilometri pe oră și ploi abundente.