Nicio masă de Revelion fără pește; sunt de acord mulți români care, pe final de an, îngroașă cozile la pescării. Aceeași părere o au și nutriționiștii. „În primul rând este o carne sănătoasă, cu absorţie foarte bună cu substanţe extraordinare, Omega 3 și Omega 6, care ne ajută şi la colesterol şi grăsimile pe care le avem”, a explicat nutriționistul Judith Lulu.
De asemenea, la mare căutare pentru masa festivă sunt brânza, șampania, strugurii sau rodiile.„Dacă Crăciunul e foarte restrictiv și există un meniu prescris, ca să zic așa, de la care nu prea te abați, pentru că nu toată lumea își poate asuma privirile acre ale soacrei sau ale prietenilor mai conservatori, Revelionul e un debușeu, ne lasă să facem ce vrem, e foarte permisiv și mai mult decât atât, pentru că este o sărbătoare mult mai recentă și laică, se pretează foarte bine să punem pe masă lucruri mai speciale”, spune Adriana Sohodoleanu, specialist în istorie culinară.
Altă credință legată de pește
Unii cumpărători cer solzi de la comercianții care vând pește, pentru a-și umple buzunarele și portofelul, cu speranța că vor avea parte de mai mulți bani în anul ce vine.
„E bine să îi pui în haină, în buzunar, de anul nou”, a spus un cumpărător.
„Exact ca la struguri. De Revelion folosim și boabe de struguri”, a declarat un comerciant.
Autoritățile au eliminat restricțiile de Revelion, astfel că petrecerea poate continua până dimineață.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Superstiție de Revelion. De ce peștele nu trebuie să lipsească de pe masa de Anul Nou .