Ceasuri de mii de euro, ochelari de soare de ultimă modă, genți de la creatori renumiți și haine croite în Italia. Astfel arată ținutele purtate de mare parte dintre turiștii din nordul stațiunii Mamaia. În apă se relaxează la diferite sporturi nautice, iar pe uscat, unde plătesc până la 100 de lei pe un șezlong, savurează băuturi scumpe.
Plajele din centrul și nordul stațiunii Mamaia au devenit un magnet pentru cei cu mai mulți bani. Condițiile bune îi atrag aici, susțin aceștia, care, pentru a nu-și bate capul cu teste PCR, carantină sau probleme la vamă, fie pe aeroport, preferă țara natală în locul Greciei, de exemplu.
Însă, printre cei avuți se strecoară și cei care simt valoarea banului. Revolta le-o stârnesc îndeosebi costurile de la restaurante, unde o ciorbă poate ajunge la 40 de lei, iar un mic este 5 lei.
Întâmplarea unui turist
Un bărbat în vârstă, aflat în vacanță la Mamaia, a ales din multitudinea de restaurante de pe plajă un loc în care să-și potolească foamea. Întrebat de chelner ce vrea să mănânce, turistul a cerut un mic, fără cartofi prăjiți, doar cu pâine și muștar. Ospătarul s-a făcut că nu aude bine și l-a întrebat din nou. Primind același răspuns, angajatul s-a conformat. După 20 de minute, acesta i-a adus clientului doi mici, spunând că unul e din partea casei. La acea terasă, un mic face cinci lei.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Luxul din Mamaia costă. Câți lei e un mic? Dar o ciorbă?.