Vijeliile au smuls crucile din pământ

Codul portocaliu de vijelii și-a făcut simțită prezența din după-amiaza zilei de 5 august. În patru cartiere din municipiul Târgu Jiu acoperișurile blocurilor au fost smulse de rafalele de vânt și s-au prăbușit pe mașinile aflate în parcări. Aceleași vești au venit și din localitatea Stănești, Gorj, unde mai mulți brazi dintr-un cimitir au fost scoși din rădăcini și au luat odată cu ele crucile cărora le stăteau de pază.

În zona de munte a județului, în orașul Novaci, grindina a căzut și a distrus mai multe culturi agricole. Pe Transalpina tarabele comercianților au fost luate de vânt și nu s-a mai putut recupera nimic din marfă. Furtuna a făcut pagube și în Târgoviște. În seara de 6 august, acoperișul din tablă al unui bloc a fost luat pe sus și azvârlit pe două mașini care erau parcate în apropiere. Pompierii s-au chinuit minute în șir să îndepărteze tabla de pe autoturisme.

Cât despre vreme, meteorologii au emis un nou Cod galben, valabil pentru ziua de sâmbătă, în intervalul 08.05, 09:30. Zonele vizate sunt: județul Braşov ( Rupea, Hoghiz, Homorod), județul Mureş ( Târgu Mureș, Sângeorgiu de Pădure, Fântânele, Bălăușeri, Acățari, Crăciunești, Corunca), județul Harghita ( zona depresionară). Se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri, potrivit meteoromania.ro.


Vremea în săptămâna 16.08.2021 - 23.08.2021

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în jumătatea sud-vestică a teritoriului. În rest, vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.