Medalii de aur și de bronz pentru România la Campionatele Europene de Canotaj

Federația Română de Canotaj a anunțat că România a obținut medalia de aur în proba de dublu rame feminin (W2-) de echipa Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu. În proba de dublu rame masculin (M2-) aurul a fost cucerit de echipa românească formată din Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan.

A treia medalie de aur la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen a fost obținută de Ancuta Bodnar şi Simona Radis, în proba de dublu vâsle. Sportivii români au mai reușit să cucerească și trei medalii de bronz la Campionatele Europene de Canotaj.

Prin urmare, medalia de bronz în proba feminină de patru rame a fost obținută de echipa formată din Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş. O altă medalie de bronz a fost cucerită de Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci în proba de patru rame masculin.


Locul II obținut la proba de patru vâsle feminin

Echipa formată din Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Florin-Marian Enache au adus României o altă medalie de bronz în proba de patru vâsle masculin (M4x), la Europenele de la Munchen.

De asemenea, echipa de patru vâsle feminin (W4x), formată din Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Iulia-Liliana Bălăucă și Patricia Cireș, a finisat cursa din Finala B pe locul al doilea și au ocupat poziția 8 în clasamentul general.

Iar echipa compusă din Andrei-Sebastian Cornea și Cristian-Ionuț Cojocaru au încheiat cursa din Semifinala A/B în proba de dublu vâsle masculin (M2x) pe locul 4. Federația Română de Canotaj a anunțat că aceștia vor concura în Finala B.