„Nu avem echipă națională pentru că nu vrem să promovăm jucători noi. Atâta timp când nu promovezi tineri și aduci doar străini în campionatul românesc, nu poți să faci echipă națională. O altă problemă este vârsta. Pe vremea mea, la 18 ani, dacă nu jucai la echipa națională, mai bine te lăsai de fotbal, astăzi la 21 de ani încă ești tânără speranță. Astăzi spunem despre jucători de 22, 23 de ani că sunt tineri, că încă îi mai așteptăm să joace fotbal.", a povestit Dănuț Lupu.

Antrenorii, pe de altă parte, consideră fostul mare fotbalist că ar fi de vină pentru calitatea nu foarte bună a fotbalului românesc. „Altă problemă este aceea că antrenorii din România fug de jucătorii români, fug de juniori. De ce să se chinuie să-i învețe fotbal, mai bine iau străini de 26, 27 de ani și nu mai au nicio problemă. Dinamo, de exemplu, acum 4 ani a câștigat titlul la juniori. Și, ce dacă, nu a promovat niciun copil, niciun copil din cei 22 câți sunt în lot nu a fost promovat.", a conchis Dănuț Lupu.

În plus, Dănuț Lupu a discutat și despre marile sale iubiri din fotbal: Dinamo sau Rapid.

Dinamo sau Rapid? Care este echipa care ocupă locul 1 în sufletul marelui fotbalist Dănuț Lupu? Răspunsșul, în materialul de mai jos:

LINK - https://www.facebook.com/metropolatv/videos/636853934365157