Semimaratonul şi Maratonul de la Bucureşti va avea loc timp de două zile

O altă noutate o reprezintă faptul că fiecare cursă va beneficia de mai multe starturi, pentru a putea respecta regulile de distanţare în contextul pandemiei de COVID-19.

"Sperăm ca situaţia epidemiologică din lunile următoare să evolueze favorabil şi ca reglementările legale să ne permită înscrierile alergătorilor nevaccinaţi, care fie au trecut prin boală, fie pot prezenta un test COVID-19 negativ. Din păcate nu putem garanta participarea tuturor alergătorilor. În acest moment avem certitudinea că putem organiza maratonul cu persoane vaccinate. Tot în aceeaşi perioadă se va da startul şi la cursele virtuale. Pe perioada a două săptămâni toţi alergătorii care vor participa vor primi aceleaşi kituri de participare ca şi ceilalţi, tricouri, medalii şi tot ceea ce cuprinde kitul de participare", a declarat Valeria van Groningen, preşedinta Bucharest Running Club, organizatorul competiţiilor.

Când se va desfășura evenimentul

Pentru ambele evenimente, primul criteriul de participare pentru alergători este să fie vaccinaţi, persoane vaccinate cu ambele doze, cu rapel efectuat cu minimum 10 zile înainte de data cursei. Organizatorii au anunţat de asemenea că la startul fiecărui eveniment, Semimaratonul Bucureşti OMV Petrom (4-5 septembrie) şi Maratonul Bucureşti Raiffeisen Bank (30-31 octombrie), vor putea fi maximum 10.000 participanţi.

"Aceasta înseamnă că în fiecare zi putem avea maxim 5.000 de persoane. Fiecare cursă, de 42, 21, 10 şi 5 km, sau ştafetă, va avea mai multe grupuri de start, de maxim 350 de alergători, astfel încât în zona de aşteptare pentru start să poată fi respectată o distanţă minimă de 1,5 metri. Starturile vor fi date la câteva minute distanţă, ca să nu se creeze aglomeraţie", a afirmat Paolo Ottone, director tehnic al curselor.

Traseul pistelor de alergare

Zonele de start şi finiş din Piaţa Constituţiei şi zona Parcului Izvor vor beneficia de măsuri suplimentare de siguranţă, cum ar fi accesul restricţionat doar pentru personalul esenţial din echipa de organizare, participanţi şi autorităţi, distribuirea şi impunerea utilizării măştilor de protecţie de către alergători, care vor fi înlăturate după primii 150 m, distribuirea şi impunerea folosirii dezinfectanţilor, instalarea de porţi pentru termoscanare, în vederea măsurării temperaturii participanţilor.

"Anul acesta nu vom putea permite accesul susţinătorilor în zona de start şi finiş, dar aş vrea să încurajez bucureştenii să iasă pe străzi, pe lângă traseele de alergare şi, fără să stea în grupuri mari, să susţină cu mult entuziasm participanţii", a mai spus Valeria van Groningen.

Traseele pentru toate cursele au startul din centrul Bucureştiului, din zona Piaţa Constituţiei - Parcul Izvor, iar hărţile vor fi disponibile pe site-urile www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com.