Alexuc, campionul european din 2020, l-a învins în optimile de finală pe kazahul Alimhan Sîzdîkov, în sferturi s-a impus ăn faţa japonezului Arata Sonoda, pentru ca în semifinale să câştige în faţa lui Krajewski.

Pentru Alexuc va fi a treia ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice, după Londra 2012 şi Rio 2016 (locul 5).

Tot la greco-romane, în cadrul cat. 60 kg, Răzvan Arnăut l-a învins în calificări pe ecuadorianul Andres Roberto Montano Arroyo, în optimi a trecut de polonezul Michal Tracz, dar a pierdut în sferturi în faţa armeanului Armen Melikian şi va evolua în recalificări.

La cat. 77 kg, Ilie Cojocari a trecut în calificări de slovacul Denis Horvath, dar a fost întrecut în optimi de georgianul Bakuri Gogoli.

România a calificat patru luptători la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg - lupte libere) şi Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg - lupte greco-romane), ultimii trei obţinând biletele la Sofia. În Bulgaria, pentru a obţine calificarea la JO 2020 era necesară atingerea finalei categoriei.

România are acum 66 de sportivi calificaţi la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă, informează Agerpres.