Amplasata in imediata apropiere a Arenei Nationale, Academia de tenis a fost construita pe o suprafata de 11.700 de metri patrati.

"Academia de tenis (...) a fost construita la standarde internationale si dispune de trei tipuri de suprafete de joc. Are sase terenuri de tenis cu gradene, (...) precum si nocturna, plus infrastructura logistica necesara desfasurarii sportului de masa si competitional, in cele mai bune conditii", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la inaugurarea academiei.

Potrivit lui Oprescu, Academia de Tenis se adreseaza, in principal, elevilor si scolilor sportive, care pot incheia cu municipalitatea protocoale de colaborare pentru cursuri de tenis. Dupa ce copiii vor termina cursurile, Academia de Tenis va fi deschisa publicului larg, tarifele de acces urmand sa fie stabilite in primavara anului viitor. De asemenea, in toamna anului viitor, va fi instalat si un balon de protectie pentru toate suprafetele de joc, astfel incat Academia sa poata fi functionala in toate anotimpurile.

Contractul de proiectare si executie a fost semnat de municipalitate cu Asocierea SC Unicon SA si SC Asix Design SRL, prin proiect realizandu-se sase terenuri de tenis, cuplate doua cate doua, precum si doua cladiri anexa, care adapostesc majoritatea functiunilor ce tin de activitatea sportiva, scrie MEDIAFAX.

Potrivit primarului general, cele sase terenuri de tenis sunt asezate pe orientarea nord-sud, spre a asigura conditii optime pentru desfasurarea jocului. Terenurile au trei tipuri de suprafete de joc, respectiv zgura, acrilic multistrat cu baza cauciucata si prefabricat din cauciuc, cate una pentru fiecare doua terenuri. Suprafetele sunt certificate de International Tennis Federation (ITF).

Valoarea totala a contractului este de 4.532.710,70 lei fara TVA. La terenurile de joc sunt sase grupari de gradene a cate trei randuri de scaune, care totalizeaza 1.152 de locuri. Pe primul rand de gradene, in zona centrala a terenurilor, s-au asigurat 23 de scaune, cu un grad de confort ridicat.

"Intre terenuri, pe latura scurta, exista circulatii cu latimea de 6,30 metri. Corpul principal de cladire, aflat la intrarea in academie, contine o zona de lobby cu receptie si un mic magazin de material sportiv, o cafeterie cu bar si depozit pentru bar, vestiarele cu grupuri sanitare si dusuri, cabinet medical si grupul sanitar pentru clienti si personal. Cafeteria beneficiaza de o terasa exterioara, acoperita, generoasa si deschisa spre terenurile de tenis si circulatia pietonala", a declarat, la inagurarea academiei, seful Directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca.

Corpul secundar anexa contine grupuri sanitare pentru vizitatori sau sportivi.

Arterele principale de circulatie de pe care se face accesul spre complexul sportiv sunt, la vest, Soseaua Mihai Bravu, la sud - Bulevardul Basarabia, iar la est - Bulevardul Chisinau. Pentru parcarea autoturismelor se va folosi parcarea adiacenta terenului, legatura cu Academia de Tenis realizandu-se direct cu circulatia pietonala prin doua accese.