Raluca Olaru, care a fost prezenta pe tabloul principal gratie unui wild card acordat de organizatori, a disputat, marti, primul meci de simplu in acest an, ea dedicandu-se in ultima perioada competitiilor de dublu.

"A fost primul meci oficial de simplu din acest an. In primul rand m-am bucurat foarte mult ca am putut juca simplu in fata publicului din Romania. Mi-am dorit sa fac o impresie cat mai buna si sa joc cat mai bine. Adversara e o jucatoare puternica, agresiva, iar jocul ei ma deranjeaza. Nu mi-a dat timp si am facut multe greseli fara sa am momente in care jocul sa mi se lege, am avut doar momente izolate. Nu mi-a iesit cum mi-as fi dorit", a spus Olaru, fosta numarul 53 mondial, in iulie 2009, scrie mediafax.

Raluca Olaru a afirmat ca si-a revenit dupa accidentarea de anul trecut, care a impiedicat-o sa mai joace in meciurile de simplu si a precizat ca are nevoie de bani pentru a putea evolua din nou in aceasta proba. "Chiar daca nu mai mai jucat simplu, lucrurile sunt aceleasi. Motivele pentru care nu joc simplu sunt aceleasi, doar accidentarea de anul trecut a trecut. Meciul de azi nu e decisiv daca sa reiau sau nu meciurile de simplu. Nu mai joc simplu din cauze financiare. De doi-trei ani nu mai pot, iar eu nu mai am nicio sustinere financiara. Pentru a relua cariera de simplu trebuie investitii mari. Aveam doua optiuni: sa nu mai joc deloc sau sa joc dublu ca sa ma sustin. E greu sa joci simplu. Daca nu joci bine simplu saptamana aceasta, nu mai poti sa joci saptamana viitoare", a explicat, in lacrimi, Olaru, potrivit dolcesport.ro.