Larisa Iordache este singura gimnasta care si-a trecut in cont doua medalii de aur la Europenele din 2014, aur cu echipa si la sol, fiind aproape si de prima treapta a podiumului la barna, finala in care a fost favorita, dar a cucerit medalia de argint, informeaza MEDIAFAX.

Bilantul Romaniei la Campionatul European de la Sofia este urmatorul:

Senioare – aur pe echipe si in finala la sol (Larisa Iordache), argint la barna (Larisa Iordache), bronz la sarituri (Larisa Iordache)

La editia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a Romaniei a cucerit medalia de aur, cea din 2014 fiind a saptea din palmaresul echipei tricolore.

In total, la editia din 2012, Romania a castigat sase medalii la senioare: aur cu echipa, Sandra Izbasa (sarituri), Catalina Ponor (barna), Larisa Iordache (sol), respectiv argint prin Larisa Iordache (barna) si Catalina Ponor (sol).

La junioare, Romania a cucerit tot medalia de bronz, plus alte cinci medalii individuale: argint – Stefania Stanila (sarituri), Andreea Munteanu (barna) si Silvia Zarzu (sol) si bronz – Andreea Munteanu (individual-compus si sol).

In 2013 a avut loc Campionatul European individual, care se disputa fara proba pe echipe, la care Romania a incheiat participarea la feminin cu sase medalii, dupa cum urmeaza: Larisa Iordache – aur la barna, argint la individual-compus, sarituri si sol, Diana Bulimar – argint la barna, bronz la sol.