Protestul transportatorilor continuă

Şoferii au făcut o coloană de utilaje și merg cu o viteză redusă, de maximum 10 kilometri pe oră. Toate acestea după ce, noaptea trecută, au fost obligați de polițiști să plece cu utilajele de la intrarea în București.

Transportatorii și fermierii au venit din toate colțurile țării pentru a ajunge la Guvern pentru a-și spune oful. Ei susțin că peste 30.000 de agricultori sunt în pragul falimentului, din cauza datoriilor pe care le au către furnizori. Ei speră că problemele se vor rezolva odată ce vor fi auziți.


Prefectul Capitalei: „Este neclar pentru mine motivul pentru care insistă să protesteze”

„Am fost în rândurile celor care protestează în Militari-Chiajna și am făcut o invitație la dialog, am solicitat ca o delegație a celor care protestează acolo să vină împreună cu mine la sediul instituției Prefectului, am discutat inclusiv la nivelul Cancelariei Premierului, unde 3 consilier de stat sunt pregătiți pentru a asculta revendicările persoanelor care protestează.

Este neclar pentru mine motivul pentru care insistă să se protesteze și nu prezintă o listă concretă și foarte clară a acestor revendicări. Îmi pare rău că aceste proteste sunt deturnate politic, pentru că nu cred că este momentul ca anumite nemulțumiri și revendicări să fie instrumentate politic de un partid extremist. Forțele de ordine își fac datoria pentru că trebuie să mențină un climat de ordine publică în Municipiul București.

După cum am spus și protestatarilor, există căi legale pentru organizarea protestelor. Dreptul de a protesta este reglementat de Constituție și apărat de statul român, dar toată lumea trebuie să respecte legea, trebuie o autorizație. Asociațiile reprezentative ale transportatorilor nu recunosc acei transportatori care protestează în paralel. La fel stau lucrurile și în cazul asociațiilor reprezentative ale agricultorilor, ceea ce nu înseamnă totuși că persoanele care protestează nu sunt agricultori sau transportatori”, a declarat Rareș Hopincă, prefectul Capitalei, la Digi 24.