Ministerul Sănătății a început o anchetă după ce tânăra mămică Alexandra a murit la maternitatea din Botoșani

După ce cazul Alexandrei a ajuns în presă, iar oamenii din Botoșani au ieșit la protest, în stradă, pentru a cere dreptate, primul care a plătit cu funcția a fost personalul medical aflat în tură atunci când tânăra mămică de 26 de ani a murit. Măsura a fost luată în urma unei anchete interne.


„Suspendarea activității personalului medical pe o perioadă limitată din secția obstretică care a fost în tura de serviciu, dispunerea unui audit medical extern”, a transmis Asaftei Ioan, purtător de cuvânt al Spitalului Mavromati.



„Măsurile nu sunt rele. Încep să îşi facă datoria. Aşteptăm să vedem şi finalul. Asta aştept, să vedem finalul”, a spus fratele Alexandrei.


Cazul a avut ecou și la București. „În urma analizei informațiilor primite au fost solicitate verificări suplimentare instituțiilor competente”, a transmis Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.


„Ce pot să le spun ei unor copilaşi care se trezesc dimineaţa şi întreabă: unde e mama? Ce să fac, să îi duc la mormânt acolo şi să le arăt altarul de flori şi să le spun: aici e mama voastră?”, a completat fratele Alexandrei.


Între timp, luni seară, când Alexandra a fost condusă pe ultimul drum, a avut loc un nou marș în fața prefecturii din Botoșani. Pe un banner uriaș au fost scrise ultimele cuvinte ale tinerei: „NU AM AER”.

Sarcina tinerei s-a oprit din evoluţie la 3 luni, dar nu a fost chiuretată. Ea mai avea acasă 3 copii cu vârste între 1 și 5 ani. Tânăra s-a stins în chinuri groaznice. Aflată pe patul de spital, a cerut medicilor, în repetate rânduri, să o opereze cât mai repede, pentru că are dureri mari. Ajutorul nu a venit la timp.

Conform surselor Observator, Alexandrei nu i-ar fi fost administrat tratamentul, chiar dacă tensiunea ei indica valoarea 10. Nu a primit vreun medicament nici pentru anemie, deși nivelul de hemoglobină scăzuse la 10. În plus, în ecografia realizată se observa deja că bebelușul din pântec era mort.