Pilotul unui avion TAROM și-a pierdut cunoștința în timpul zborului

Situație critică pe Aeroportul Henri Coandă din București. Un avion al companiei aeriene TAROM a fost nevoi să aterizeze de urgență pe Aeroportul Otopeni, după ce pilotul aeronavei și-a pierdut cunoștința chiar în timpul zborului.

Avionul a decolat de pe aeroportul din Timișoara și urma să ajungă în Egipt, însă în momentul în care se afla deja deasupra Bulgariei, comandantul aeronavei și-a pierdut cunoștința. În urma acestei situații, s-a luat decizia ca aeronava să aterizeze de urgență pe aeroportul din Capitală.

Mai multe echipaje SMURD așteptau deja aeronava la sol pentru a acorda ajutor medical pilotului care a căzut într-o stare de inconștiență. Comandantul avionul în vârstă de 30 de ani a primit îngrijiri medicale la fața locului.

Compania aeriană TAROM a transmis că siguranța pasagerilor și a echipajului de la bordul aeronavei nu a fost pusă în pericol. Zborul RO 7673 a decolat la scurt timp către Egipt, după ce incidentul a fost clarificat.


Comunicatul de presă integral transmis de compania aeriană TAROM

„Compania TAROM informează că din cauza unei urgențe medicale a unuia dintre membrii echipajului de comandă, aeronava care efectua zborul RO 7673 pe ruta Timișoara-Hurghada a efectuat o aterizare de urgenţă , conform procedurilor standard în astfel de situații. Menționăm că la bord se aflau 184 de pasageri, iar siguranța acestora și a echipajului nu au fost puse în pericol nicio clipă. Aeronava a aterziat în condiţii de maximã siguranţã pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, iar pilotul a fost preluat de către o echipă medicală. Zborul RO 7673 va decola în cel mai scurt timp către Hurghada - destinația finală, estimăm ora locală 18:00. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă reamintim faptul că siguranța echipajelor și a pasagerilor TAROM a fost, este și va rămâne principalul nostru obiectiv.”