Incendiu la mănăstirea Sihăstria Putnei din Suceava

Un incendiu de proporții a izbucnit marți dimineață la o anexă a Mănăstirii Sihăstria Putnei din județul Suceava. Pompierii au intervenit de urgență cu opt autospeciale pentru a potoli incendiul și pentru a evita extinderea acestuia spre alte încăperi. De asemenea, a fost solicitat și un echipaj SMURD, care a intervit la fața locului.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Suceava, incendiul a izbucnit într-o construcție anexă din complexul Mănăstirii Sihăstria Putnei. Mai multe echipe de pompieri militari și civili au intervenit pentru a evita extinderea flăcărilor. La momentul actual, autoritățile nu au înregistrat victime.

Pompierii au transmis că incendiul se manifestă la interiorul acoperișului, cu degajări mari de fum. Se presupune că suprafața clădirii afectate este de aproximativ 200 de metri pătrați. Clădirea în care a izbucnit incendiul nu este destinată pentru cazare, din acest motiv nu s-a impus evacuarea de persoane.


Mănăstirea Putna, locul de veci a lui Ștefan cel Mare

Mănăstirea Putna este un lăcaș monahal ortodox, unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești. A fost supranumită „Ierusalimul Neamului Românesc” de către Mihai Eminescu, în 1871. Mănăstirea se află la 33 km nord-vest de orașul Rădăuți, în județul Suceava. Domnul Moldovei, Ștefan cel Mare, a fost înmormântat la Mănăstirea Putna, în 1504.