Cât câștigă o bonă în București

În trecut, meseria de bonă nu era la mare căutare, deoarece aceasta nu era foarte plătită. Cu timpul însă, lucrurile s-au schimbat, iar salariul unei bone a ajuns să fie destul de atrăgător pentru femeile de astăzi. Pe lună, o bonă poate încasa până la 5.390 de lei. Salariul poate crește dacă aceasta are experiență și calificare.

În București, cererea pentru bone este destul de mare. Dacă înainte femeile stăteau acasă cu copiii 3 ani, acum acestea își doresc să se întoarcă la muncă cât mai rapid. De cele mai multe ori părinții muncesc ambii, nu au bunei sau rude care îi pot ajuta în permanență cu copiii și de aceea se optează pentru o bonă.

Media salarială a unei bone în România este de aproximativ 3.460 de lei, însă acesta diferă în funcție de cerințele angajatorului. Bonele sunt de două feluri: interne sau externe. Plata salariilor se mai bazează pe câțiva factori, printre care și intervalul orar de lucru, care poate fi full-time sau part-time.

Potrivit unui anunț, pentru un post de bonă în Capitală, cu program de lucru part-time, se oferă între 1500 și 1800 de lei, în funcție de experiență.


”Recrutăm bonă pentru familie deosebită! Locație: Dristor, zona metroului. Program de lucru part-time: 4 ore/ zi (în intervalul 9.00 – 13.00), de Luni până Vineri. Oferta salarială: 1500 – 1800 lei, negociabil în funcție de experiența anterioară. Vârstă copil: 4 luni

Candidatul ideal pentru noi este o persoană sociabilă, veselă, proactivă, responsabilă, interesată de o colaborare pe termen lung”, se arată în anunț.


Pe de altă parte, salariul unei bone interne crește la 4.000 de lei pe lună.


”Bona internă în București, 4000 lei - sector 1. Angajam bonă pentru familie deosebită din București. Program de lucru: intern, 2 weekend-uri libere lunar. Salariul lunar net oferit: 4000 lei. Contract de muncă perioadă nedeterminată. Beneficii: Cazare, hrană și transport asigurate de familia angajatoare

Atribuții: activități specifice de baby-sitting pentru copil în vârsta de 2 ani. Cerințe post: experiență anterioară și prezentarea referințelor, persoană veselă, creativă, comunicativă, interesată de o colaborare pe termen lung”, se arată în acest anunț.