Vehiculele de mare tonaj nu mai au voie să circule prin Piața Unirii din București

În cadrul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, Sectorul 4 al Municipiului București a obținut, joi, aprobarea pentru restricționarea circulației vehiculelor cu o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, în zona Pieței Unirii.

După ce se va aproba Planul de Sistematizare și după montarea indicatoarelor, în maximum 60 de zile, circulația acestor autivehicule va fi strict interzis.

Miercuri, 18 ianuarie, circulația rutieră din zona Pieței Unirii a fost restricționată la intersecția dintre strada Halelor și Splaiul Independenței, dar și la intersecția bulevardelor Corneliu Coposu și I.C. Brătianu. Acest lucru a fost posibil după ce au fost evidențiate mai multe tasări ale sistemului rutier aflat deasupra planșeului Unirii și a pasajului rutier Unirii și posibilitatea unui pericol de surpare.

Situația este una alarmantă, iar ultimele expertize tehnice care au fost efectuate anul trecut încadrează planșeul Unirii și pasajul rutier Unirii în starea tehnică IV- nesatisfăcător. Din această cauză, Sectorul 4 al Municipiului București a cerut Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București să restricționeze circulația rutieră în zona Pieței Unirii a vehiculelor care au o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, excepția fiind acordată doar mijloacelor de transport în comun și a celor de intervenție în situații de urgență.