Imagini surprinse cu autocarul strivit în Pasajul Unirii, cu câteva secunde înainte de accident

Cu doar 1 minut înainte de impact, camera de bord a unui şofer a surprins autocarul care circula pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, ce era încadrat corect. Cu aproximativ 200 de metri înainte de intrarea în pasaj, șoferul a schimbat banda, semn că nu a văzut presemnalizarea care informa că nu au voie camioanele și autobuzele mai înalte de 3 metri și jumătate. Acesta nu a frânat nici când a avut în fața limitatorul de înălțime, drept pentru care l-a izbit în plin.

Înregistrarea video poate fi văzută AICI.

O persoană şi-a pierdut viaţa, iar 23 au ajuns la spital. Trei, în stare gravă. Treisprezece victime ale accidentului sunt internate, în prezent, în spitalele din Bucureşti, iar patru dintre acestea vor fi externate în cursul zilei de duminică, a informat Ministerul Sănătăţii.

Foto: Observator


Cum s-a produs accidentul din Pasajul Unirii, unde un autocar cu 47 de turiști greci a fost strivit

Un apel la 112, la ora 13:23, a anunțat că un autocar plin cu turiști greci a lovit în plin limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii. Arcada de 3,5 metri care ar fi trebuit să aibă rol de protecție s-a transformat într-o capcană și a strivit autocarul. Cei care au putut, s-au evacuat, iar cei care nu, au fost scoși fie de trecători, fie de primele echipaje de intervenție.


„Am scos un om. Soţia, din păcate, a rămas lângă. Era conştientă, dar era prinsă, blocată. Am vorbit cu cel pe care l-am scos. Întreba obsesiv de soţie. I-am spus că e bine”, a povestit un martor.



A fost deschis dosar penal

Între timp, a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar șoferul, cetățean grec, a fost dus la audieri. Nu băuse şi nu consumase substanţe interzise înainte de a se urca la volan.