Când se vor aprinde luminițele de Crăciun din Capitală

Bucureștenii vor putea admira și în acest an luminițele și globurile de Crăciun pe cele mai importante străzi ale orașului. Primăria Capitalei nu a renunțat total la iluminatul festiv din acest an, însă acesta va fi ceva mai modest, deoarece s-a alocat un buget mai mic față de anii precedenți.

De câteva zile deja a început montarea luminițelor de Crăciun pe cele mai circulate bulevarde ale Bucureștiului. În jur de 3.000 de ghirlande care utilizează tehnologia LED vor înfrumuseța zone precum Piața Presei Libere, bulevardele Kiseleff şi Lascăr Catargiu, Piața Romană, Piața Universității şi bulevardele Magheru și Unirii.

Primăria Municipiului București a lansat și un proiect prin intermediul căruia partenerii publici sau privați pot să contribuie la campania de iluminat festiv. Proiectele au putut fi depuse până pe data de 31 octombrie, iar acum urmează să fie făcute publice.


Ce buget a alocat Primăria Capitalei pentru iluminatul festiv din acest an

Primăria Municipiului București a alocat în acest an pentru luminițele de Crăciun 1.350.000 de lei. De această dată, nu au mai fost cumpărate sau închiriate alte echipamente. În 2019, în timpul mandatului Gabrielei Firea, Primăria a alocat circa 12 milioane lei pentru decorațiunile de Crăciun.

Cei mai mulți dintre bucureșteni sunt extrem de încântați că și în acest an vor putea admira orașul în pragul sărbătorilor. Unii spun că luminițele le schimbă dispoziția și tind să se bucure ca niște copii de această perioadă.


„Spiritul Crăciunului se simte altfel atunci când orașul e cu luminițe”.

„Foarte frumos. Deja se simt sărbătorile”.

„Prin ce trecem, războaie și așa mai departe, parcă ne schimbă un pic”.


Însă există și persoane care sunt de părere că situația crizei energetice este mult mai importantă decât atmosfera de pe străzi


„Având în vedere că prețurile la energia electrică cresc în continuare, e ceva ce n-are rost”.


Unele primării de sector au anunțat că se vor ocupa individual de iluminatul festiv al străzilor. Luminițele de Crăciun vor fi aprinse în seara zilei de 1 decembrie.