Prețul dulciurilor vor suferi o schimbare de preț. Analiștii susțin că acestea s-au majorat cu 25% din cauza scumpirilor materiilor prime. Comercianții sunt gata să recurgă și la alte soluții pentru a face față scumpirilor care îi așteaptă. Aceștia se gândesc să reducă cantitățile, orele de program sau să folosească cât mai puțin utilajele de muncă.
Față de anul trecut, dulciurile sunt cu 25% mai scumpe. Producătorii spun că există riscul ca acestea să se scumpească și mai mult, cu încă 25% până la finalul anului. Dacă în 2021, o felie de tort de 100-150 de grame costa 20 de lei, acum aceasta costă 25 de lei, iar până la finalul anului prețul ar putea ajunge lejer la 30 de lei.
Această veste este una tristă în special pentru iubitorii de dulce și pentru cei care nu pot bea ceaiul fără o prăjiturică. Aceste scumpiri au fost generate de prețurile materiilor prime care s-au scumpit cel mai mult. În ultima perioadă, cele mai mari majorări de prețuri s-au înregistrat la zahăr și ulei, tocmai cu 50% mai scumpe, iar în cazul făinei și untului, acestea au crescut cu 34 şi, respectiv, 35 la sută.
”În fiecare an de sărbători noi facem aici cozonaci şi într-adevăr, dacă facem comparaţie cu anul trecut, preţul la materia primă pentru cozonac s-a dublat. Prin urmare, acest lucru se va reflecta şi în preţul produsului finit” a explicat Medeea Piron, proprietar cafenea.
La nivelul Uniunii Europene, preţul zahărului s-a majorat de aproape 3 ori mai mult față de anul trecut. Până și cei mai simpli biscuiți, bomboane sau prăjitur s-au scumpit drastic.
Cu cât s-au scumpit produsele pentru cofetărie
- Zahăr +50%
- Ulei +47%
- Făină +35%
- Unt +34%
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prețul dulciurilor a crescut cu 25%. Cât costă acum o felie de tort sau o prăjitură.