Angajații CFR se vor bucura de o majorare de salariu la final de an

Angajații de la CFR vor încheia anul 2022 cu o majorare de salariu cu 6%. De asemenea, începând cu 1 noiembrie 2022, li s-a majorat și valoarea tichetului de masă, care a crescut la 30 de lei.


„Angajații CFR SA încheie anul 2022 cu o creștere salarială cu 16%! Compania Națională de Căi Ferate “CFR” SA a semnat noul Act Adiţional, la Contractul Colectiv de Muncă (CCM), cu o majorare salarială de 6%, de la 1 decembrie 2022, și creșterea valorii tichetului de masa, de la 1 noiembrie 2022, la 30 de RON, de la 20 de RON!”, informează compania într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.


Angajații companiei au avut de prima mărire de salariu din acest an începând cu 1 iunie 2022. Atunci salariaților li s-a acordat o majorare de 10% a salariilor de bază, iar valoarea tichetului de masă a crescut de la 15 lei la 20 de lei. Prin urmare, în anul 2022, conducerea CFR SA a majorat salariile angajaţilor cu 16% şi a crescut valoarea tichetului de masă de la 15 lei la 30 de de lei.


Angajații CFR nu au mai beneficiat de o majorare de salariu din 2020

În anul 2021, angajații nu au beneficiat de nicio creștere a salariilor. Ultima majorare a avut loc în decembrie 2020, cu 5%. La începutul lunii octombrie, directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, a anunțat că biletele de tren s-ar putea scumpi începând din 2023, dacă inflaţia va continua să crească foarte mult și în funcţie de subvenţia pe care compania o va primi în bugetul viitor.


,,În legislaţie se spune că majorarea preţurilor este impusă de rata de inflaţie. După cum vedeţi, rata de inflaţie e posibil să ajungă la sfârşitul anului la 20%. Vom analiza la sfârşitul anului pe bugetul viitor, depinde de nivelul subvenţiei, şi dacă intrăm tot aşa într-o situaţie cu preţuri necontrolate este posibil să luăm în analiză creşterea", a afirmat directorul general al CFR Călători.


Compania Naţională de Căi Ferate „CFR" - SA pune la dispoziția călătorilor trenuri care circulă în orice colț al țării și nu doar. Fluxul de pasageri este mereu mare, fiind în creștere mai ales în perioada anului când elevii și studenții sunt la ore.