Festivalul Filmului Japonez ajunge la București. Ce filme vor fi ecranizate în cele două zile

Filmele care se vor ecraniza la festival aparțin unor regizori din tânăra generație care sunt extrem de îndrăgiți nu doar de spectatorii din Japonie. Printre aceștia se numără nume precum Takeshi Fukunaga, Naoto Kumazawa, Shuichi Okita şi Toshiyuki Teruya.

Organizatorii evenimentului în colaborare cu Ambasada Japoniei în România, Japan Foundation şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român, au anunțat că cele mai multe dintre filmele care vor rula în cadrul festivalului au fost nominalizate sau premiate în cadrul unor festivaluri din Japonia şi din străinătate.

În prima zi a festivalului, pe data de 11 noiembrie, de la ora 18.00, va fi ecranizat filmul „Ţinutul Ainu”/„Ainu Mosir”, în regia lui Takeshi Fukunaga, cu Kanto Shimokura, Debo Akibe, Emi Shimokura, Toko Miura, Lily Franky în distribuţie.

Totsâmbătă, de la ora 20.00, va rula și pelicula „Fotografii memorabile”/ „Omoide shashin”, regia Naoto Kumazawa, cu o distribuţie din care fac parte Fukagawa Mai, Kora Kengo, Yoshiyuki Kazuko, Iura Arata.

În cea de-a doua zi a evenimentului, duminică, 12 noiembrie, începând cu ora 18.00, va rula filmul „Mori şi mediul lui”/ „Mori, the Artist’s Habitat”, în regia lui Shuichi Okita, cu Tsutomu Yamazaki, Kirin Kiki, Munetaka Aoki, Nobue Iketani, Ryo Kase.

Începând cu orele 20,00, spectatorii vor putea viziona filmul „Oase curate” / „Senkotsu”, regia Toshiyuki Teruya, cu Ayame Misaki, Eiji Okuda, Michitaka Tsutsui, Mariko Tsutsui. Toate cele patru filme din cadrul festivalului vor fi subtitrate în limba română. Intrarea la festival este gratuită, astfel că organizatorii așteaptă un număr cât mai mare de spectatori.