Se deschide Târgul de Crăciun de la Craiova

Târgul de Crăciun din Craiova din acest an se va desfășura pe o suprafață de peste un kilometru pătrat. Acesta își va deschide porține în această vineri, 11 noiembrie. Târgul de Crăciun de la Craiova a fost desemnat de European Best Destinations printre primele șase cele mai frumoase evenimente de acest gen din Europa. Târgurile de Crăciun din România au un farmec aparte, fiind admirate și îndrăgite atât de români, cât și de turiștii care aleg să viziteze locurile.

De la târgul de Crăciun de la Craiova nu vor lipsi căsuțele de poveste pictate de artiști talentați în cele cinci piețe, un brad înalt de peste 20 metri, ghirlande cu peste un milion de beculețe și figurine luminoase. De asemenea, nici atracția principală nu are cum să lipsească - un patinoar de 700 de metri pătrați pentru toți amatorii de distracție.

Organizatorii tîrgului spun că și în acest an au pregătit surprize, elemente unice și originale pentru a crea un cadru de poveste, diferit față de anii precedenți. Din cauza crizei energetice, organizatorii au recurs la beculețele led pentru a face economie. Acest eveniment este iubit de fiecare în parte, de la mic la mare.


Până când va fi deschis târgul de Crăciun de la Craiova

„Având în vedere că, în 2021, ne-am clasat pe locul 6 în Europa pentru cel mai frumos târg de Crăciun, iar iluminatul festiv a fost unul dintre elementele de atracție pentru turiștii din toată lumea care ne-au votat, anul acesta am pregătit multe surprize în ceea ce privește ornamentele și iluminatul festiv. Vor fi peste un milion de beculețe care vor străluci în zonele centrale din Craiova, dar și în cel mai mare cartier al muncipiului, beculețe pentru care vom face economii, având în vedere că toate sunt leduri. Pregătirile sunt în toi, iar atmosfera de poveste poate fi deja resimțită în Centrul Vechi și Piața Mihai Viteazul, unde se montează patinoarul și au apărut figurine luminoase în formă de urși polari, steluțe, fulgi sau pinguini, dar și o parte din căsuțe, singurele din țară care sunt pictate diferit, special pentru Târgul de Crăciun”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Târgul de Crăciun din Craiova va avea o deschidere spectaculoasă alături de un show mult așteptat – The Artist Awards, eveniment la care vor fi anunțate premiile muzicale românești. Târgul de Crăciun de la Craiova va fi deschis până pe 8 ianuarie 2023.