Custodele Coroanei Române, Margareta și principele Radu

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, alături de Alteţa Sa Regală Principele Consort Radu, va efectua o vizită în această vineri la Chișinău.

Vizita Familiei Regale are loc în urma unei convorbirii telefonice care a avut loc între președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și Majestatea lor, Margareta și Radu, la sfârşitul lunii iunie. În urma discuției telefonice s-a atins subiectul sprijinului pe care Coroana Română l-a acordat din anul 2013 Republicii Moldova în procesul de integrare în Uniunea Europeană, dar și legătura istorică dintre Casa Regală şi ţara-soră.

De asemenea, Custodele Coroanei şi preşedintele Republicii Moldova au mai discutat despre modalităţile exacte de continuare a sprijinului acordat de Familia Regală pentru aderarea ţării la UE. În cadrul vizitei oficiale de vineri de la Chişinău, Majestatea Sa Margareta şi Principele Consort Radu se vor întâlni cu mai mulți oficiali moldoveni, printre care preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu şi colonelul Iurie Gîrneţ, rectorul (comandantul) Academiei Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.


Custodele Coroanei Române, Margareta și principele Radu, cetățeni de onoare ai municipiului Iași

Cu ocazia Zilei Naționale a României, în anul 2019, primarul de la Iași, Mihai Chirica, le-a inmanat distinctia de "Cetatean de Onoare al Municipiului" Custodelui Coroanei, Margareta, și principelui Radu.


"Este o mare onoare si e dificil de exprimat cum ma simt acum, cum ne simtim. Multumesc tuturor celor care au facut posibil acest lucru care ne face mandri. Este o mare onoare si ma simt inca si mai mult inradacinata in aceasta tara acum. In plus, faptul ca m-am maritat cu un iesean este inca un motiv. Iasiul a fost mereu, si a vorbit si regele Mihai cu mine despre acest oras, un oras special care este in inima noastra. Va multumim inca o data!", a spus Custodele Coroanei Romane, Margareta.