Halloween în România. Când se sărbătorește

După origini, Halloween-ul este o sărbătoare celtică, care pe parcursul anilor a fost împrumutată de mai multe popoare, în special în America. Dulciurile, dovleacul și costumele cele mai înfricoșătoare sunt reprezentative pentru această sărbătoare. Sărbătoarea este aniversată în mare parte de copii și tineri.

Numele Halloween provine din limba engleză, de la expresia All Hallows Even, utilizată pentru Sărbătoarea Tuturor Sfinților. Această sărbătoare era dedicată comemorării tuturor sfinților. În această zi, celții marcau ziua în care se termina perioada de recoltare. La data de 31 octombrie se termină toamnă și începe sezonul de iarnă. Se mai spunea că în această zi, sufletele celor morți se reîntorc pe pământ și se creează o punte între lumea celor vii cu cei morți.


Costumații pentru seara de Halloween

Halloween-ul este o sărbătoare în care creativitatea, fantezia și originalitatea ta nu are limite. Aici poți crea și inventa tot ce îți trece prin minte. În trecut, oamenii se costumau de Halloween în spirite din lumea de dincolo. În ziua de astăzi, tinerii adoră să se costumeze în personajele lor preferate, în animale, mumii, obiecte, personalități sau orice alte idei trăsnite.

Acum și mai simplu îți poți alege un costum deoarece în ajunul sărbătorii toate magazinele se pregătesc intens cu toată recuzita necesară. Acum poți opta pentru costume gata croite și inventate și poți economisi timp și nervi. Tinerii obișnuiesc să meargă în cluburi în această seară pentru a se distra și a petrece vesel alături de prieteni.


Trick or Treat?

Preponderent în America, copiii umblă de la casă la casă și rostesc cuvintele „Trick or Treat”, ceea ce înseamnă „Ne dați ori nu ne dați”. Astfel cei mici primesc dulciuri, fructe și alte bunătăți de la gazde. În România această tradiție nu este practicată aproape deloc față de alte state. În schimb dovlecii cu cu lenternă și costumele înfricoșătoare nu lipsesc de la această sărbătoare.