Viscol și zăpadă pe Transalpina. Drumul a fost închis circulației

Transalpina a fost acoperită de zăpadă chiar la începutul lunii octombrie. În această zonă sunt prezente viscolul, ceața și zăpada, iar din această cauză circulația rutieră este îngreunată și mai mult imposibilă. Din această cauză, autoritățile au decis să restricționeze circulația pe această porțiune de drum pentru a evita posibilele accidente și neplăceri.

Zăpada depusă pe drum măsoară în jur de 5-6 centimentri, iar ceața reduce vizibilitatea sub 50 de metri. La fața locului au intervenit drumarii cu un utilaj cu lamă, material antiderapant și o mașină de intervenție pentru a dezăpezi drumurile și pentru a permite o bună circulație.

Marți, CNAIR și Poliția Rutieră au ajuns la concluzia că cea mai bună decizie este să restricționeze circulația rutieră pe Transalpina pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 - km 59+800) din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (zăpadă, viscol și ceață).


Circulație restricționată pentru siguranța participanților la trafic

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis că decizia de a închide circulația rutieră pe o perioadă nedeterminată pe acest sector de drum a fost luată în interesul participanților la trafic și pentru siguranța acestora, deoarece condițiile meteorologice care au loc la moment în acea zonă îi pot expune pe conducătorii auto la mai multe riscuri și situații imprevizibile.

De asemenea, autoritățile au anunțat că circulația rutieră pe acest drum va fi reluată în momentul în care condițiile meteorologice se vor domoli și când acestea vor asigura circulația rutieră în condiții de siguranță.


”Precizăm că măsura închiderii temporare a circulaţiei rutiere pe acest sector de drum a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă. Circulaţia rutieră pe acest sector de drum va fi reluată când condiţiile meteorologice vor permite desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă”, a anunțat și CNAIR.