Un român a fost prins transportând 2 tone de cocaină

Un șofer român de 27 de ani a fost prins de autoritățile din Olanda în timp ce transporta în jur de 2 tone de cocaină cu camionul său. Întreaga cantitate de droguri a fost evaluată la peste 190 de milioane de euro. Acesta folosea camionul pentru a transporta diverse încărcături.

Polițiștii olandezi au oprit camionul sâmbătă în apropiere de Barendrecht, după ce au primit un pont că urmează să aibă loc un transport masiv de droguri din Belgia spre Olanda, Oamenii legii au tras pe dreapta camionul românului și au rămas surprinși când au deschis ușile mașinii și au depistat captura de droguri.


"Când ofițerii au deschis ușile camionului, sute de blocuri de cocaină au căzut pe stradă", a anunțat Parchetul.


Șoferul camionului era un cetățean român în vârstă de 27 de ani și conducea un camion cu numere belgiene, lucru care le-a și bătut la ochi oamenilor legii. Tânărul a fost reținut imediat și este audiat marți. Există probabilitatea ca judecătorul să prelungească perioada pentru care a fost reținut pentru o perioadă de încă 14 zile.

Captura de cocaină avea o masă netă de 1.822 de kilograme și se ridica la o valoare de peste 190 de milioane de euro. autoritățile olandeze a declarat că marfa a fost distrusă. Transportul de droguri în țările din Europa este tot mai popular, în special în ultima perioadă în care oamenii o duc greu și caută să facă bani mari, ușor și rapid.