Magazinele LIDL și-au modificat programul de lucru din cauza crizei energetice

Magazinele Lidl din România se vor deschide cu 30 de minute mai târziu față de programul de acum și se vor închide cu o oră mai devreme, iar în weekend să vor deschide cu 30 de minute mai târziu și se vor închide cu 2 ore mai devreme. Această schimbare a programului este din cauza crizei energetice.

Noul program de lucru al magazinelor va fi valabil pentru toate magazinele din țară, începând de luni, 26 septembrie, potrivit Lidl România.

Magazinele Lidl din țară vor funcționa după următorul program de lucru:
• Luni – Sâmbătă: 07:30 – 21:00
• Duminică: 08:00 – 19:00*

*Cu excepția magazinului Lidl din Medgidia, str. Independenței, Nr. 12, care își va păstra programul actual pentru ziua de duminică și va funcționa în intervalul orar 08:00 – 18:00.

Magazinele Lidl care au deja programe de funcționare cu ore de lucru reduse, nu își vor modifica programul de lucru, de aceea clienții nu vor trebuie să își facă griji din această cauză.

Până când noul program de lucru va intra în vigoare, magazinele Lidl vor funcționa după programul normal, adică: Luni – Sâmbătă: 07:00 – 22:00 Duminică: 08:00 – 21:00.

Despre facturile colosale la energia electrică s-a discutat şi în cadrul Asociaţiei Marilor Retaileri. Rețeaua Lidl a afirmat că magazinele sale cheltuie destul de multă energie electrică, iar facturile trec de așteptările lor, de aceea ar fi recurs la o asemenea decizie. Celelalte lanțuri de magazine din țară nu sunt însă de acord cu această decizie, însă la nivel de asociație nu s-ar fi luat o decizie finală pentru toți.