Ziua Internațională a Ciocolatei

Ciocolata este alimentul în fața căruia cu greu poți rezista. Dacă ai poftit la dulce, ciocolata este primul lucru la care îți fuge mintea. Ciocolata este preparată din fructul arborelui Theobroma cacao, al cărui nume semnifică „hrana zeilor“.

Ziua Internațională a Ciocolatei este sărbătorită anual pe data de 13 septembrie. Pentru că ciocolată prea multă nu există niciodată, la data de 7 iulie este marcată și Ziua Mondială a Ciocolatei, încă un motiv în plus să te delectezi cu o ciocolată.

Specialiștii spun că această zi a Ciocolatei trebuie sărbătorită în mod special, cel mai bine într-un magazin de ciocolată unde ne vom procura tot ce ne poftește inima. De asemenea, de Ziua Internațională a Ciocolatei este bine să testăm un brand nou de ciocolată sau poți pregăti acasă ceva dulce, evident cu ciocolată.


Cele mai tari curiozități despre ciocolată


  • Ciocolata a fost descoperită în anul 450 î.Hr în Mesoamerica, Mexica de astăzi.

  • Cuvântul „ciocolată” provine de la cuvântul „chocolatl” care înseamnă „apă fierbinte” și cuvântul aztec, „xocoatl”, care înseamnă o băutură amară din cacao, care înainte se servea la ceremoniile religioase.

  • Pe timpuri, boabele de cacao au erau considerate atât de valoroase încât se foloseau drept monedă de către azteci.

  • Spaniolii au fost primii care au început să planteze arbori de cacao şi au ascuns acest lucru până când călugării au descoperit secretul lor.

  • Ciocolata solidă a apărut pentru prima dată pe piaţă în jurul anului 1850. Britanicul Joseph Fry a descoperit că adăugarea de unt de cacao peste praful de cacao formează o masă solidă.

  • Pralina de ciocolată a apărut la începutul secolului XX fiind inventată de belgianul Jean Neuhaus II.

  • Anual sunt cultivate și exportate peste 4.7 milioane de tone de ciocolată.

  • Ciocolata conține o serie de beneficii pentru organismul uman.

  • Ciocolată asigură sănătatea inimii și previne apariția bolilor, iar flavonoidele din ciocolată pot ajuta la îmbunătățirea memoriei.

  • Consumul de ciocolată poate îmbunătăți fluxul sanguin.