Un avion de mici dimensiuni cu două persoane la bord s-a prăbușit în județul Giurgiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a anunţat că o echipă de pompieri a fost solicitată, sâmbătă după-amiază, după ce o aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbuşit în localitatea Letca Nouă, județul Giurgiu. Echipele de salvare au intervenit prompt pentru a acorda primul ajutor de salvare.


„Din cadrul ISU Giurgiu, la locul indicat, au fost alocate două maşini de stingere, o ambulanţă SMURD şi o ambulanţă SAJ. În sprijinul echipajelor operative s-a dispus suplimentarea resurselor cu o maşină de stingere şi o ambulanţă SMURD de la ISU Teleorman. De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de raspuns, s-a solicitat şi o resursă aviatică din cadrul IGAV”, a transmis ISU Giurgiu.


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a confirmă informația, avionul de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Giurgiu având la bord două persoane. Victimele au decedat în urma accidentului aviatic, aneavând nicio șansă de a fi salvate.


„Din păcate informațiile se confirmă că avionul s-a prăbușit și avem două persoane decedate în avion”, a anunțat Arafat într-o intervenție la Digi24.


Raed Arafat a menționat că un elicopter SMURD a fost trimis în primă fază către zona accidentului, după care a fost reîntors la bază, în București. Aeronava care s-a prăbuși sâmbătă în județul Giurgiu aparține CSM Air Academy și a fost afectată de incendiu în proporție de 80%.