Elevii nevoiași vor primi mai târziu voucherele pentru rechizitele școlare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că se prelungește perioada pentru distribuirea voucherelor destinate elevilor nevoiași pentru procurarea rechizitelor școlare. Acest lucru se întâmplă deoarece inspectoratele școlare nu au trimis încă listele cu beneficiarii tichetelor educaționale.

Sorin Cîmpeanu speră ca totuși elevii și părinții să primească mai devreme tichetele pentru a le putea procura câte ceva copiilor pentru școală. Ministerul Educației transmite că cei 500 de lei de pe vouchere vor fi oferiți elevilor din familii nevoiașe pentru a-și procura rechizite școlare și haine necesare în noul an de învățământ.

De asemenea, Federația Părinților a anunțat anterior că anul acesta inspectoratele școlare vor transmite Ministerului Educației lista beneficiarilor pentru anul școlar 2022-2023 până la data de 23 septembrie 2022, fără a menționa o dată exactă când vor ajunge banii pe cardurile elevilor.

Sorin Cîmpeanu insistă ca listele să ajungă cât mai rapid la minister, pe 9 septembrie. Ministrul a explicat și ce familii pot benefia de aceste tichete.


"Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a venit cu precizări alimentare şi a spus că în cazul părinţilor care deja deţin carduri, banii vor fi primiţi destul de repede, în următoarele zile. În cazul părinţilor care încă nu au primit cardurile, termenul cu siguranţă va fi mult mai lung (...) Cei care se pot solicita aceste vouchere sunt părinţii care pot demonstra prin flutaraşul de la serviciu, că nu obţin un venit mediu lunar mai mare de 1.275 de lei pe membru din familie", a transmis Raluca Bîrcă, reporter Antena 3-


Cererile pentru acordarea voucherelor sociale pentru achiziționarea rechizitelor școlare se depun în termen de 5 zile de la începutul anului școlar 2022-2023. Mai exact, data limită a depunerii acestora este 10 septembrie 2022.