Un ursuleț a împins mașina unui turist pentru a-l ajuta să o pornească din loc

O înregistrare video a devenit extrem de populară și distribuită pe rețelele de socializare. În imagini se vede cum o mașină este staționată pe marginea drumului, iar un pui de urs se apropie timid de aceasta. Ursulețul începe să împingă mașina turistului din spate ca și cum ar încerca să îl ajute pe șofer să pornească din loc. La câțiva pași de mașină, mama ursulețului îl supraveghează liniștită.

Videoclipul a ajuns a fi viral pe Facebook și TikTok, internauții înduioșându-se de fapta micuțului urs. Postarea a acumulat peste 100 de mii de vizualizări și sute de distribuiri. Oamenii nu au întârziat să reacționeze cu comentarii despre fapta ursului.


„Așa se întâmplă dacă rămâi fără motorină, primești ajutor!”, a comentat cineva pe Facebook.


Chiar și așa, au fost persoane care au afirmat că urșii ar trebui să fie duși în locuri special amenajate pentru ei, pentru a nu fi un pericol pentru turiști, și la rândul lor, pentru a nu fi un pericol pentru cei din jur. Unii internauți au fost revoltați că autoritățile nu se ocupă de această problemă și că animalele sunt înfometate și ies în stradă de nevoie.

Mai bine de doi ani, în România s-au înregistrat multiple cazuri în care urșii au atacat oameni, au ieșit din pădure în stradă pentru a căuta de mâncare sau pur și simplu au fost zăriți plimbându-se prin unele localități montane. La rândul lor, oamenii cărora li se făcea milă îi hrăneau, lucru ce a agravat situația. Autoritățile au promis amenzi pentru turiștii care vor fi prinși că le dau de mâncare urșilor.