Ziua Internațională a Berii. Cele mai tari curiozități

Ziua Internațională a Berii se sărbătorește în fiecare an în prima vineri din luna august. Anul acesta, această sărbătoare este celebrată pe data de 5 august. Ziua Berii a fost marcată pentru prima dată în anul 2008. De atunci, această zi este sărbătorită în peste 200 de orașe din toată lumea, în special în orașele din Cehia și Germania.

Ziua Internațională a Beriieste un bun motiv pentru a-ți revedea prietenii, pentru a petrece o vineri relaxată cu oamenii dragi, în aer liber. În caz că ești interesat de această licoare magică, ți-am pregătit câteva curiozități despre care cu siguranță nu aveai habar.

În vremea când egiptenii antici au construit piramidele, aceștia consumau o cantitate generoasă de bere, în jur de 4 litri pe zi. Babilonienii antici au dezvoltat practica de producere a berii. În cazul în care un producător de bere realiza această băutură, iar lotul respectiv era de o proastă calitate, acesta era înecat în berea pe care a produs-o.

Vikingii credeau că în Valhalla locuiește o capră uriașă care dădeo o cantitate enormă de bere. Cehia este recunoscută drept capitala mondială a consumului de bere. Fiecare ceh bea în medie 40 de galoane pe an. Chiar dacă este o băutură alcoolică, berea este benefică pentru organism. Această băutură conține un nivel ridicat de siliciu, substanță care crește depozitele de calciu și minerale în țesutul osos.

România se află pe locul 7 după consului de bere al țărilor din Europa. În fruntea clasamentului se regăsește Cehia și Germania.


Diferența dintre berea Lager și berea Ale

În zilele noastre, mai toată berea care se găsește pe piață este fie ale, fie lager.

Berea Lager are o aromă mai netedă și mai moale, iar berea Ale este ușor mai amăruie și mai consistentă. Diferența dintre cele două tipuri de bere este în procesul de fermentație și drojdia folosită.

„Lager” vine din limba germană și înseamnă „a stoca”. Acest tip de bere este fermentată un timp mai îndelungat la temperaturi mai scăzute. Berea Ale este o bere fermentată la temperaturi mai mari pentru o perioadă mai scurtă de timp. Aceasta conține hamei, ingredient care dă un gust mai amărui băuturii.