Admitere la facultate 2022. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este în așteptarea noilor studenți. Unitatea de învățământ are un sistem de preînscriere, care se va încheia la data de 10 iulie. Urmează apoi etapa de înscriere, care are loc online. Mai multe detalii la această etapă puteți găsi aici.

În cadru Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi se regăsesc 15 facultăți, pentru toate formele de învăţământ (învăţământ cu frecvenţă, frecvenţă redusă şi învăţământ la distanţă). Preînscrierea și înscrierea la facultate se poate face online pe platforma universității. Universitatea a stabilit și un calendar al sesiunilor.

Sesiunea din iulie:



  • 11 - 16 iulie 2022: înscrierea candidaților;

  • 18 - 23 iulie 2022: selecţia candidaţilor şi afişarea rezultatelor.


Sesiunea din septembrie:



  • 5 - 7 septembrie 2022: înscrierea candidaților;

  • 8 - 9 septembrie 2022: selecţia candidaţilor şi afişarea rezultatelor.



Cât de importantă este nota de la Bacalaureat pentru admiterea la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

În cazul în care facultățile vor organiza a doua sesiune de admitere, până la data de 24 august 2022 fiecare facultate va stabili şi va transmite candidaţilor şi conducerii universităţii numărul de locuri care au rămas disponibile.

Metodologia de admitere la studiile universitare de licență la facultățile de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași poate fi consultată aici.

Înscrierea la concursul de admitere la facultățile Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se va face prin prezența fizică a candidatului sau online. În cazul prezenței fizice, tinerii trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate/paşaportul şi pachetul de acte necesar pentru înscriere.

Condiţiile de admitere și taxa de participare pentru fiecare facultate în parte sunt publicate pe site-ul universității în dreptul fiecărei facultăți. Puteți afla detalii aici.

O mare parte din facultăți pun accent pe media examenului de bacalaureat, în timp ce la Facultatea de Drept, nota examenului de Bacalaureat contează în proporție de 50% și restul 50% media anilor de studii din liceu.

Candidații care vor opta pentru înscrierea online vor folosi platforma de înscriere a Universității, aici.