Festivalul Turcesc la București. Mâncăruri tradiționale pentru toți pofticioșii

Vineri, Festivalul Turcesc a dat startul unei noi ediții în București. Gurmanzii se pot bucura de o varietate de mâncăruri și de arome care mai de care din bucătăria tradițională turcească. Multe dintre mâncăruri se prepară pe loc, chiar în ochii vizitatorilor, fiind un spectacol unic. Cele mai populare mâncăruri sunt baclavaua și kebab-ul. Vizitatorii vor avea parte și de un spectacol de dans popular turcesc.

Șuberecul, kebabul și baclavaua sunt cele mai iubite mâncăruri de către vizitatori. Aceștia se arată îndrăgostiți de aceste mâncăruri unice și pline de savoare. Oamenii s-au distrat și au mâncat pe cinste, fiind impresionați de aerul turcesc adus în sânul Bucureștiului.

La festival s-a pregătit și tantuni, un fel de mâncare ce conține carne de vită, condimente, ceapă și varză. Iubitorii de carne de vită au făcut aglomerație la taraba cu tantuni.

Mare aglomerație a fost și la tarabele cu renumitul desert turcesc, baclava, care s-a vândut ca pâinea caldă. Cel mai cumpărat desert turcesc a fost sarailie cu nucă şi cu fistic.


Alte activități la Festivalul Turcesc din București

Și dacă tot este Festivalul Turcesc, nelipsită a fost și cafeaua turcească făcută la nisip.

Mustafa a dezvăluit care este secretul unei cafele tari, delicioase și cu spumă așa cum se prepară în orice local din Turcia.


„Este o cafea bună, dar şi foarte tare, de pe vremea imperiului otoman. Pentru o cafea perfectă, secretul este răbdarea.”, a spus Mustafa.


Bucureștenii mai au la dispoziție două zile pentru a vizita festivalul și pentru a gusta din bunătățurile tradiționale turcești. Pe lângă tarabele pline cu mâncăruri, vizitatorii vor mai avea parte de muzică turcească, dansuri tradiționale turcești și alte surprize menite să distreze oamenii

Festivalul Turcesc desfășurat la București a ajuns la cea de-a 11-a ediție. Evenimentul va mai dura sâmbătă și duminică până la orele 22:00.