Expoziție de pisici în Parcul Regal al Castelului Bran

Pisicile sunt unele dintre cele mai preferate animale de companie. Chiar dacă acestea nu se pot compara cu câinii, care se consideră a fi cel mai devotat prieten al omului, pisicile sunt deosebite în felul lor. Oamenii le adoră pentru felul cum arată, pentru cât sunt de jucăușe și pentru că sunt destul de independete.

Însă există categorii de oameni care iubesc să le admire de la distanță. Nu și-ar lua niciodată o pisică în casă, însă nu evită să mângâie o pisică străină sau să îi acorde un minim de atenție.

Pentru astfel de tipuri de oameni sunt binevenite și expozițiile. Un astfel de eveniment va avea loc în acest weekend în Parcul Regal al Castelului Bran. Evenimentul este organizat de Asociaţia Clubul Felin Magnifcats, membru al World Cat Federation, în parteneriat cu Castelul Bran. Expoziția se va desfășura într-un cort expoziţional, iar accesul persoanelor va fi absolut gratuit.

Programul de arbitrajul va avea loc în intervalul orar 10.00 - 18.00, în ambele zile ale weekend-ului, acesta fiind asigurat de o echipă de arbitri internaţionali WCF, care este formată din Eva Kalman (Ungaria), Kamil Kolczinski (Polonia), Cornelia Hungerecker (Germania) şi Jane Allen (Marea Britanie).

La expoziția de la Castelul Bran au fost înscrise147 de pisici din cele mai diferite și deosebite rase, precum British Shorthair şi Longhair, Persane şi Exotice, Scottish Fold şi Scottish Straight, Highland Straight şi Highland Fold, Kurilian Bobtail cu păr lung şi păr scurt, Maine Coon, Munchkin, Maine Coon Polydactil, Ragdoll, Sacra de Birmania, Neva Masquerada, Bengaleză, Cornish Rex, Lykoi, Albastru de Rusia, Savannah, Thai, Sphynx, dar şi nouă rasă de pisici din România, Transylvanian.

La expoziție vor participa expozanți din diferite țări ale lumii printre care se numără România, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina, Italia, Grecia, Austria.

Această expoziție poate fi o atracție și o ieșire relaxantă pentru familiile cu copii și nu numai.