Bucureștiul s-a înfrățit cu orașul Tbilisi

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că acest acord este aprobat chiar cu ocazia Zilei Naţionale a Georgiei. Edilul a transmis un mesaj de felicitare poporului din Georgia și a menționat că în ultimii ani acesta a avut un destin asemănător cu cel al românilor.


"Pentru că astăzi este Ziua naţională a Georgiei, un mesaj de 'la mulţi ani' din partea administraţiei publice locale pentru poporul georgian, care a avut în ultimele decenii un destin similar cu al nostru. A trecut prin comunism, prin dominaţia rusă şi îşi caută drumul către democraţie şi lumea occidentală.


Nicușor Dan a afirmat că pe ordinea de zi se afla proiectul de hotărâre privind înfrăţirea cu capitala Georgiei. Acesta a mai subliniat că speră ca în continuare să se păstreze niște relații devotate și apropiate între cele două orașe și să se ajute reciproc în momentele grele.

În urma adoptării acordului s-a decis că autorităţile vor încuraja cooperarea dintre cele două orașe în domeniile culturii, artei şi ştiinţei. Acest lucru va fi posibil prin schimburile de experienţă şi de diverse practici între delegaţiile oamenilor de cultură şi prin organizarea de expoziţii, festivaluri, ateliere, conferințe și masterclassuri.

Totodată, cele două orașe înfrățite vor încuraja colaborările și din domeniile infrastructurii, investiţiilor, sportului, turismului, tineretului, asistenţei sociale, protecţiei mediului, prin schimburi de experiențe care îi vor ajuta să se dezvolte și să învețe lucruri noi.


Tbilisi - capitala Georgiei

Orașul Tbilisi este capitala Georgiei. Totodată, acesta este cel mai mare oraș din țară cu o populație de 1.345.000 de locuitori și o suprafață de 350 km². Numele orașului Tbilisi semnifică „izvor cald”.

Orașul Tbilisi a fost fondat în secolul V de către regele Georgiei, Vakhtang I Gorgasali Prima mențiune documentară a orașului Tbilisi este încă din anii '60 ai secolului IV.

Tbilisi este un important obiectiv turistic al țării. Clădirile vechi și istoria din fiecare străduță îi cucerește pe cei care pășesc pentru prima dată în capitala Georgiei.