Măștile de protecție nu mai sunt recomandate în avioanele și aeroporturile din țară

Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației a declarat că speră ca această decizie să fie un pas pentru normalizarea transportului aerian.Chiar și în asemenea condiții, călătorilor le este amintit faptul că masca rămâne cea mai bună metodă de protecție contra virusului COVID. Rămâne la latitudinea fiecărui pasager dacă vrea sau nu să o poarte.

Totuși, în zonele interioare va fi necesară păstrarea distanței sociale, iar pasagerilor vulnerabili li s-a recomandat să poarte în continuare masca de protecție.

Directorul ECDC, Andrea Ammon, a afirmat că angajații aeroporturilor din Europa au fost îndrumați să nu impună nici o măsură de distanțare dacă aceasta ar duce la aglomerație și blocaje.


Unde este necesar ca pasagerii să mai poarte masca

Atât pasagerii, cât și angajații aeroporturilor și cei prezenți la bordul aeronavelor sunt fericiți că se renunță și la masca de protecție, în special în sezonul de vară. Companiilor aeriene însă îndeamnă pasagerii să poarte măstile de protecție pe zborurile către sau dinspre destinații în care această restricțiile încă mai este în vigoare.

„Începând de săptămâna viitoare, măștile nu vor mai fi obligatorii în toate cazurile în călătoriile cu avionul. Este o ușurare pentru noi toți faptul că am ajuns în sfârșit la o etapă a pandemiei în care putem începe să relaxăm măsurile de siguranță sanitară.", a declarat directorul executiv al EASA, Patrick Ky,

Italia, Franța, Bulgaria și alte țări din Europa au renunțat la majoritatea restricțiilor COVID, iar mai multe companii aeriene din SUA au renunțat la masca de protecție.